فهرست مطالب

ارگونومی - سال چهارم شماره 2 (تابستان 1395)

مجله ارگونومی
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضوان زارع، علیرضا چوبینه *، ساره کشاورزی، سعیده مقاتلی صفحات 1-7
    مقدمه
    اختلالات خواب در بین جمعیت شاغل بسیار رایج بوده و یکی از مشکلات مهم سلامت می باشد. ارتباط قوی بین خواب ضعیف و غیبت از کار وجود دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط کیفیت خواب و خواب آلودگی با غیبت از کار انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و بر روی 400 نفر از کارکنان شاغل در یک شرکت گاز انجام شد. در این مطالعه پرسشنامه های کیفیت خواب پیتزبورگ و خواب آلودگی کارولینسکا به عنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از آزمون Mann-Whitney U و شاخص ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    2/43% از افراد مورد مطالعه دارای کیفیت خواب مطلوب و 8/56% دارای کیفیت خواب نامطلوب بودند. میانگین (انحراف استاندارد) امتیاز مقیاس KSS در جمعیت مورد مطالعه، برابر با 65/5 (19/2) می باشد. آزمون های آماری مشخص ساخت که بین میانگین تعداد روزهای غیبت از کار در افراد با کیفیت خواب مطلوب و نامطلوب، اختلاف معنی داری وجود دارد (0001/0=p). شاخص ضریب همبستگی اسپیرمن (777/0=AWT IMAGE) نشان داد که ارتباط نمره خواب آلودگی با تعداد روزهای غیبت از کار از نظر آماری معنادار است (0001/0= p).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که ارتباط مستقیم و قوی بین کیفیت خواب و خواب آلودگی و غیبت از کار در افراد مورد مطالعه وجود دارد و با کاهش کیفیت خواب و افزایش میزان خواب آلودگی افراد، تعداد روزهای غیبت از کار آن ها نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: غیبت از کار، کیفیت خواب، خواب آلودگی
  • ایمان دیانت *، پروین عادلی، امیر حسین طالبیان صفحات 8-16
    مقدمه
    اهمیت طراحی محصولات مختلف بدلایل اقتصادی و همچنین تغییر دیدگاه های کاربران، سیاست گذاری ها و نیازهای قانونی در طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است. متناسب با این تغییرات، علم ارگونومی نیز به عنوان یکی از مهمترین علوم تآثیر گذار در زمینه طراحی محصولات از نظر برقراری تناسب بهینه بین کاربر و محصول، رشد و توسعه یافته است. هدف از این مطالعه بررسی مهمترین ملاحظات و رویکردهای مختلف سنتی و جدید ارگونومی در طراحی محصولات و همچنین چالشها و محدودیتهای پیش رو در این زمینه بوده است.
    مواد و روش ها
    جستجوی مقالات از طریق بانک های اطلاعاتی و موتورهای جستجو نظیر Ergonomics Abstracts، Pubmed/Medline، Web of Science، Science Direct، Scopus وGoogle Scholar و کلید واژه های طراحی، محصول، ارگونومیک، روش های طراحی و رویکردهای طراحی صورت گرفت. جستجو محدود به مقالات انگلیسی زبان با متن کامل و منتشر شده در ژورنالهای Peer Review بین سالهای 1990 تا 2015بود.
    یافته ها
    مقایسه رویکردهای سنتی و جدید ارگونومی در طراحی محصول نشان می دهد که رویکردهای جدید با در نظر گرفتن جنبه ها و جزئیات بیشتری از تعامل کاربر-محصول و زمینه کاربرد، به طراحان در انتخاب یک مدل بهینه از محصول کمک میکنند. ملاحظات ارگونومیکی در رابطه با طراحی و تولید محصولات نیز شامل جنبه های مهندسی، عوامل روانی-اجتماعی و در نظر گرفتن قابلیت ها و محدودیت های کاربران و محصولات جهت برقراری تناسب بهینه بین کاربر و محصول می باشند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که در دنیای امروزی دیگر اکتفا به روش های سنتی به تنهایی نمی تواند متضمن موفقیت یک محصول در بازار، بخصوص در مقیاس جهانی و برای طیف وسیعی از کاربران باشد. به عبارت دیگر، لحاظ کردن جنبه های مختلف فنی (از نظر تعامل کاربر با محصول) و حقوقی (محیط زیست، توسعه پایدار، صرفه اقتصادی و . . .) که در رویکردهای جدید ارگونومی مطرح می شوند می تواند به عنوان راه حل اصلاحی و تکمیلی جهت موفقیت محصولات در بازار و همچنین بهبود کیفیت محصولات از دیدگاه ارگونومیکی مورد توجه قرار گیرند. هرچند که برای رسیدن به این هدف ممکن است متخصصین ارگونومی با چالشهایی مواجه باشند، ولی ارایه ارگونومی با کیفیت و مطابق با اصول علمی و به روز شده توسط ایشان در طراحی محصول می تواند به عنوان یک راه حل موثر برای غلبه بر این چالشها در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ارگونومی، طراحی، محصول، کاربر محور
  • اعظم بیابانی، محسن علی آبادی *، رستم گلمحمدی صفحات 17-25
    مقدمه
    میزان کاهندگی صدای اسمی شرکت های سازنده می تواند در مقایسه با میزان کاهندگی واقعی آنها متفاوت باشد. مطالعه حاضر باهدف تعیین قدرت کاهندگی صدای واقعی گوشی های حفاظتی رایج در کشور برمبنای روش میکروفن داخل گوش انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پنج مدل گوشی ایرماف مورد استفاده در صنایع کشور ، در شرایط آزمایشگاهی بر روی 30 نفر بررسی گردید. قدرت کاهندگی گوشی ها برمبنای روش میکروفن داخل گوش MIRE طبق استانداردISO 11904 توسط دستگاه دزیمتر مدل SV102 شرکت SVANTEK مجهز به میکروفن مدل SV 25 قابل نصب در داخل گوش اندازه گیری گردید. ارزیابی راحتی گوشی ها نیز توسط پرسشنامه محقق ساخت تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان کاهندگی واقعی گوشی های مورد مطالعه بین 49% الی 86% کاهندگی اسمی قرار دارد. علاوه بر این میزان کاهندگی واقعی گوشی ها در فرکانس های پایین بسیار کمتر از مقادیر کاهندگی اسمی است. میزان کارایی گوشی های شرکت های سازنده داخلی و خارجی اختلاف معنی داری نداشت(05/0< pv). گوشی های مورد مطالعه بر مبنای امتیاز شاخص راحتی نیز در محدوده مطلوب قرار داشت. قدرت کاهندگی گوشی های مختلف از یک مدل نیز اختلاف معنی داری نداشت(05/0< pv).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مدت زمان استفاده از گوشی در مواجهه با صدا بر حفاظت موثر شنوایی بسیار تاثیر گذار است، استفاده نامنظم از گوشی میزان کاهندگی واقعی گوشی را از حداقل های تعیین شده در این مطالعه نیز پایین تر خواهد برد. آموزش های مناسب و نظارت کافی در خصوص استفاده از گوشی می تواند بر پوشش دهی مناسب گوشی و افزایش میزان کاهندگی واقعی تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: وسایل حفاظت شنوایی، میکروفن داخل گوش، میزان کاهندگی صدا
  • محسن شجاعتیان *، حیدر صادقی صفحات 26-36
    مقدمه
    با توجه به موثر و کم هزینه تر بودن اصل پیشگیری، روش های ارزیابی ارگونومیکی به عنوان ابزاری برای پیش بینی پتانسیل بروز آسیب ها مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، اعتباریابی و پایایی سنجی آزمون محقق ساخته ارزیابی ارگونومیکی مهارت های کشتی بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، با توجه به آزمون های ارگونومیکی ارزیابی مشاغل و تحقیقات آسیب شناسی رشته کشتی، آزمون ارزیابی ارگونومیکی مهارت های کشتی (WSEAtest)، طراحی شد. اعتباریابی محتوایی و صوری آزمون با استفاده از نظرات متخصصین بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، پزشکان، فیزیوتراپ ها، مربیان و کشتی گیران تیم ملی آزاد انجام شد. همچنین آزمون در دو روز مختلف توسط 5 آزمونگر و با استفاده از نرم افزار kinovea 0.8.15 روی سه مهارت انجام و پایایی درون و بین آزمونگر محاسبه شد. پس از اعتباریابی و پایایی سنجی، آزمون (WSEA) روی فیلم اجرای چهار مهارت منتخب کشتی آزاد کشتی گیران المپیکی ایران حاضر در المپیک 2012 لندن، انجام شد.
    یافته ها
    احتمال آسیب دیدگی در اندام مختلف، عوامل آسیب زای مرتبط با برخوردها و اعمال نیروها، وضعیت ورزشکار و وضعیت محیط با تحقیقات آسیب شناسی کشتی همخوانی داشت و اعتبار نتایج آزمون تایید شد.
    نتیجه گیری
    آزمون WSEA از اعتبار و پایایی کافی برخوردار بوده و مربیان، متخصصین و درمانگران ورزشی می توانند از این آزمون برای ارزیابی عوامل آسیب زا و تعیین اولویت های تمرینی، اصلاحی و درمانی در رشته کشتی در سطوح و سنین مختلف استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آزمون محقق ساخته، اعتبار، پایایی، ارزیابی ارگونومیک، آسیب های ورزشی
  • زینب کاظمی *، حمیدرضا مختاری نیا، مهندس رضا اسکویی زاده صفحات 37-43
    مقدمه
    در دهه اخیر، با توجه به توسعه فن آوری، بیشتر مشاغل و کارها به استفاده از رایانه نیاز دارند. فقدان اطلاعات درباره وضعیت های ارگونومی منجر به آسیب های شغلی گوناگون شده است. وجود زمان استراحت بین ساعات کاری و استفاده از برخی نرمش ها به کاهش اختلالات اسکلتی-عضلانی کمک می کند. هدف این مطالعه طراحی نرم افزار ارگوفیدبک و ارزیابی کاربردپذیری آن در کارکنان اداری می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 30 نفر از کارکنان اداری شرکت کردند. در مرحله اول علایم اسکلتی-عضلانی به وسیله چک لیست نقشه بدن انسان پر شد. سپس امتیاز بورگ توسط شرکت کنندگان قبل از مداخله و در پایان یک روز کاری تکمیل شد. سپس نرم افزار به مدت دو هفته بر روی سیستم های آنها نصب و استفاده شد. بعد از مدت دو هفته ای، امتیاز بورگ مجددا تکمیل می شد و با پرسشنامه ساس میزان کاربردپذیری نرم افزار توسط محقق ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آزمون های استنباطی ویلکاکسون و کای دو با بکارگیری نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در امتیاز بورگ قبل و بعد از مداخله، تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد(05/0˃P). اگرچه میانگین رضایت مندی کاربران 82.25درصد گزارش شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، کارکنان اداری از نرم افزار رضایت داشتند و این نرم افزار می تواند در طولانی مدت به کاهش اختلالات اسکلتی-عضلانی کمک کند.
    کلیدواژگان: نرم افزار، رضایت، کاربردپذیری، ارگونومی، آسیب
  • مهناز صارمی *، مرتضی غلامی، امیر کاوسی صفحات 44-51
    مقدمه
    حرفه پرستاری به دلیل ماهیت کار از جمله مشاغلی است که در آن اختلالات اسکلتی-عضلانی مرتبط با کار از شیوع بالایی برخوردار است. سبب شناسی آسیب های اختلالات اسکلتی-عضلانی در بین کارکنان حرفه پرستاری نشان می دهد که علت اصلی این آسیب ها جابجایی بیماران می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی خطر ابتلا به اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از جابجایی بیمار درکارکنان پرستاری بیمارستان بقیه الله انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی 325 نفراز پرستاران شاغل در 30 بخش بیمارستان بقیه الله شرکت نمودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های ویژگی های جمعیت شناختی، پرسش نامهBody map و چک لیست ارزیابی انتقال بیمار (PTAI) جمع آوری و سپس با نرم افزار 16SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    3/78 درصد از پرستاران در طی 12 ماه گذشته علایم این اختلال را در یک یا چند ناحیه از دستگاه اختلالات اسکلتی-عضلانی بدن خود تجربه کرده بودند. نتایج نشان داد که وقوع علائم اختلالات اسکلتی-عضلانی در پرسنل پرستاری مورد مطالعه با شاخص PTAI دارای ارتباط معنی دار می باشد (05/0P<). به عبارت دیگر با افزایش سطح ریسک شاخص PTAI شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی نیز افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه، روش ارزیابی PTAIمی تواند به عنوان شیوه ای مفید جهت تشخیص و ارزیابی خطر اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از جابجایی بیمار در پرسنل پرستاری مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، پرسنل پرستاری، جابجایی بیمار، شاخص PTAI
  • حسین صمدی *، حمزه صمدی صفحات 52-59
    مقدمه
    استرس شغلی به صورت عدم هماهنگی بین نیازهای شغلی و توانایی ها، قابلیت ها و خواسته های فرد تعریف می شود و دارای عوارض و پیامدهای مختلف جسمی، روانی و رفتاری است. با این نگاه، هدف از این مطالعه نیز بررسی اثرات استرس شغلی کارکنان بر بروز رفتار شهروندی سازمانی در میان کارکنان موسسه مالی اعتبار ثامن شعب استان مازندران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی به روش همبستگی، 147 نفر از کارکنان موسسه مالی اعتبار ثامن شعب استان مازندران به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد استرس شغلی و رفتار شهروندی سازمانی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL و روش های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه نتایج نشان داد که میان رفتار شهروندی سازمانی و استرس شغلی رابطه ای معکوس و معنی داری (0.001 P = و 590/0-R=)، وجود داشت. نتایج حاصل از مدل معادلات ساختاری و تحلیل مسیر نیز نشان داد که استرس شغلی و بیشتر متغیرهای آن پیش بینی کننده خوبی برای رفتار شهروندی سازمانی بوده اند.
    نتیجه گیری
    تحقیقات اخیر نشان داده است که استرس شغلی در محل کار ممکن است مشکلات مرتبط با عملکرد کارکنان را افزایش دهد. نتایج نشان داد که میان رفتار شهروندی سازمانی و استرس شغلی ارتباط وجود دارد و توجه به سطح استرس به عنوان یک عامل پیش بینی کننده رفتار شهروندی در کارکنان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، رفتار شهروندی سازمانی، محیط کاری، کارکنان
  • یوسف بابایی مسدرقی *، سجاد فرهادی، قاسم حسام، مالک اباذری، زهرا مرادپور صفحات 60-66
    مقدمه
    آتش نشانی یکی از مشاغلی می باشد که به دلیل ماهیت شغل و خواسته های فیزیکی بالای این شغل، نیاز به توان جسمانی و هوازی بالایی دارد. در این مطالعه حداکثر ظرفیت هوازی پرسنل آتشنشان با استفاده از آزمون پله با پله قابل تنظیم بررسی شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی به صورت توصیفی- تحلیلی و بر روی 73 نفر از پرسنل آتش نشانی انجام شد. در ابتدا اطلاعات دموگرافیک افراد توسط پرسشنامه ای جمع آوری شد. سپس پله ای با قابلیت تنظیم ارتفاع جهت انجام تست پله ساخته شد و با استفاده از روش فرانسیس حداکثر ظرفیت هوازی افراد شرکت کننده، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از پرسشنامه و آزمون پله توسط نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ارزیابی روایی و پایایی پله ساخته شده نشان داد ضریب همبستگی پیرسون برای روایی 979/0 و برای پایایی 983/0 محاسبه شده است. میانگین بیشترین ظرفیت هوازی ماموران آتش نشانی، (L.min-1) 65/3 و (ml.kg-1.min-1) 4/47 بدست آمد. نتایج حاصل از آزمون آماری نشان داد که ارتباط معناداری بین حداکثر ظرفیت هوازی و نمایه توده بدنی و میزان ورزش در هفته وجود دارد (05/0p˂). همچنین بین حداکثر ظرفیت هوازی و سن، سیگار کشیدن و خستگی هنگام کار، رابطه معناداری مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد حداکثر اکسیژن مصرفی و ظرفیت قلبی ریوی آتش نشانان مورد بررسی، از حداقل مقدار توصیه شده توسط انجمن بین المللی ماموران آتش نشانی بیشتر می باشد که می تواند به دلیل وجود برنامه های منظم آمادگی جسمانی این سازمان باشد.
    کلیدواژگان: حداکثر ظرفیت هوازی، آتش نشان ها، تست پله، پله قابل تنظیم
|
  • Rezvan Zare, Dr. Alireza Choobineh *, Dr. Sareh Keshavarzi, Saeedeh Moghateli Pages 1-7
    Introduction
    Sleep disorder is very common among employees and is considered as one of the crucial health problems. There are strong correlations between poor sleep and sickness absence. The present study concerns the relationship between sleep quality and sleepiness and sickness absence.
    Materials And Methods
    this cross-sectional study was conducted on 400 employees of a gas company. The study data were collected using the Pittsburg Sleep Quality Index (PSQI) and the Karolinska Sleepiness Scale (KSS). Mann-Whitney U test, and Spearman’s correlation coefficient were applied for data analysis.
    Results
    While 43.2% of the participants enjoyed satisfactory sleep quality, 56.8% had unsatisfactory sleep quality. The mean (SD) of KSS for the sample was 5.65 (2.19). Statistical tests indicated a significant difference between sickness absence of the personnel groups with good and poor sleep quality (p=0.0001). Spearman correlation coefficient (ρ = 0.777) indicated a statistically significant correlation between sleepiness index and sickness absence (p=0.0001).
    Conclusion
    The results showed a strong positive correlation between sleep quality and sleepiness index of the personnel and sickness absence; i.e. along with decline in sleep quality and incline in sleepiness, the personnel’s sickness absence increases.
    Keywords: Sickness absence, Sleep quality, Sleepiness
  • Iman Dianat *, Parvin Adeli, Amir Hossein Talebian Pages 8-16
    Introduction
    The importance of product design has been increased dramatically in recent years due to economic considerations as well as changes in user preferences, policy making and legal needs. In response to this, and as one of the most influential branches in the field of product design (in terms of the fit between product and user), ergonomics has also been developed proportionally. The aim of this study was to review the most important considerations and different traditional and new approaches in product design as well as challenges and limitations in this regard.
    Methods
    A review was made of the relevant electronic databases including Ergonomics Abstracts, PubMed/Medline, Web of Science, Science Direct, Scopus and Google Scholar using the following keywords: product, design, ergonomic, design procedures and design approach. The search was limited to full text articles in the English language published in peer reviewed journals between 1990 and 2015.
    Results
    Comparison of the traditional and new approaches in product design indicates that the new approaches help designers to choose the best product model based various aspects and a more detailed interaction between the user and product. Ergonomic considerations in product design also include engineering and psychological aspects as well as taking into account abilities and limitations of both products and users to find a good fit between user and product.
    Conclusion
    The findings suggest that the traditional approaches in product design alone may not anymore guarantee the success of a product in the market, particularly in universal scale and for a wide range of users. In other words, consideration of various technical (in terms of user-product interaction) and legal (environment, sustainability, cost benefit, etc.) aspects in new ergonomic approaches may be taken into account to improve the quality and success of the products in the global market. Ergonomists may be encountered with some challenges to achieve this goal, but high quality ergonomic services can be considered as an effective solution in this regard.
    Keywords: Ergonomics, design, product, user, centered
  • Azam Biabani, Mohsen Aliabadi *, Rostam Golmohammadi Pages 17-25
    Introduction
    Nominal noise reduction rate of the earmuff manufacturers can be different compared with the actual attenuation rate. The present study aimed to determine the actual noise reduction rate of current hearing protection devices using a microphone in real ear method.
    Materials And Methods
    In this study, five common ear muffs used in the Irans industries was investigated on 30 subjects under laboratory conditions. Noise reduction rates of ear muffs were measured based on the ISO 11904 standard, microphone in real ear method, using noise dosimeter (SVANTEK, model SV 102) equipped with a microphone SV 25 model which can install inside the ear. The ear muffs comfort was also assessed by the developed questionnaire.
    Results
    The results showed that the real noise reduction rates of the ear muffs are between 49% to 86% nominal reduction rates. Moreover, the actual attenuations are much lower than the nominal reductions at low noise frequencies. The performances of ear muffs developed by Irainian and foreign manufacturers were not statisticaly different (pv> 0.05). Based on subjects comfort scores, comfort of ear muffs were within the acceptable range. The noise reduction rates of the different ear muffs of each model were not also statisticaly different (pv > 0.05).
    Conclusion
    Since the duration use of earmuff is important factor on the effective protection of hearing, irregular use of the ear muff can reduce real attenuation of the earmuff lower than the minimum rate acquired in this study. Proper training and adequate supervision on the proper use of the ear muff can affect earmuff fitting along with increasing of actual noise attenuation.
    Keywords: Hearing protectors, Microphone in real ear, Noise reduction rate
  • Mohsen Shojaatian *, Heydar Sadeghi Pages 26-36
    Introduction
    According to the effectiveness and low cost of prevention, ergonomic assessment methods as a means to predict the potential occurrence of injury are being used. The aim of present research was to assess validity and reliability of researcher/ made Ergonomic assessment test for freestyle wrestling skills.
    Materials And Methods
    in this research, According to the Jobs Ergonomic evaluation tests and wrestling pathology research, ergonomic evaluation test for wrestling skills (WSEAtest) was designed. Content and face validity were proved by using the opinions of Sports biomechanics and pathology experts, and physicians, physiotherapists, trainers and wrestlers of Freestyle national team. Also, Test was performed on three skills on two different days by 5 examiners using software kinovea 0.8.15 and Intra and inter-tester reliability, were calculated. After The Validation, WSEAtest was performed on movies of four selected skills of Iranian freestyle wrestlers in London 2012 Olympic games.
    Results
    The injury exposure in various parts of body, traumatic factors related to the collisions and loads, and the athlete and environment conditions was consistent with wrestling Pathological Research and confirmed the validity of the test results.
    Conclusion
    WSEA test has good validity and reliability and trainers, specialists, and sports therapists can use this test to assess traumatic factors and identify priorities for training, corrective exercises in different wrestling levels, and the ages use.
    Keywords: researcher, made test, validity, reliability, ergonomic assessment, sports injuries
  • Zeinab Kazemi *, Dr Hamidreza Mokhtarinia, Reza Oskuei Zadeh Pages 37-43
    Introduction
    In recent decades, owing to the advancement of technology, most jobs and occupations have been required using computers. Lack of information about ergonomics conditions has been resulted in various occupational injuries. Break time between hours work and doing some exercise help in reduction of musculoskeletal symptoms. The present study was an attempt to propound new ergo-feedback software and to assess its usability in office worker subjects.
    Methods
    In this study, 30 office workers were participated. In the first step, muscle-skeletal symptoms were checked by body map checklist. Then Borg score was completed by the participants after a work day. Then the software was run in their systems and they worked with it about two weeks. After two weeks the BORG scale was completed again and usability of software was evaluated by the SUS questionnaire. Data analysis was performed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and Wilcoxon and chi-square tests. Statistical analysis was done by SPSS version 19.
    Results
    Results showed that there was no significant difference between BORG scale pre-post intervention (P>0.05). The majority of the users satisfied the software and SUS score showed about 82.25 percent satisfaction among them.
    Conclusion
    According to this study, office workers were satisfied using this software and it can help in reducing musculoskeletal symptoms in prolonged time period.
    Keywords: Software, Usability, Satisfaction, Ergonomics, Injury
  • Mahnaz Saremi *, Mortaza Gholami, Amir Kavousi Pages 44-51
    Background
    Nursing in hospital because of the nature of the work, including jobs in which work-related musculoskeletal disorders are highly prevalent. MSDs cause of injury among nursing staff shows that the main cause of these injuries is the movement of patients. The aim of this study was to evaluate the risk of musculoskeletal disorders caused by movement of the patient's nursing staff of the hospital affiliated with the University of Medical Sciences Allah is done.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 325 nurses from 30 wards of Baqiyatallah hospital during summer 2015. Data were collected using demographic and Body map Musculoskeletal Disorders Questionnaires and PTAI index checklist. Statistical analysis was performed using SPSS version 16.
    Results
    Some form of musculoskeletal symptoms had been experienced during the last 12 months by78.3% of the nursing personnel. The results indicated that PTAI index score was significantly associated with musculoskeletal disorders occurrence(P
    Conclusion
    According to the findings, PTAI is an appropriate tool for musculoskeletal disorders risk identification and assessment due to patient handling in nursing personnel
    Keywords: Musculoskeletal Disorders, PTAI Index, Nursing personnel, Patient Transfer
  • Hossein Samadi *, Dr Hamzeh Samadi Pages 52-59
    Introduction
    Job stress identified as imbalance between job needs with individual’s abilities & demands. Job stress has somatic, psychological and behavioral traumas. By this view, the main purpose of the present research is investigation of the effects of employee's job stress level on the emersion of organizational citizenship behavior in the among Mazandaran's SAMEN Finance & Credit Institute's subdivisions employees.
    Material and
    Methods
    In this correlation-descriptive study, 147 employees from SAMEN subdivisions of Mazandaran province were selected based on Census sampling method. Data were collected by using job stress and organizational citizenship behavior standard questionnaire. Data were analyzed by SPSS and LISREL software, and using descriptive statistics methods, Pearson correlation and SEM.
    Results
    In the current study, there was a significant and inverse relationship between job stress and organizational citizenship behavior (R=-0.590, and P=0.001). The results of structural equation modeling and path analysis showed that the job stress and the most of its components were good predictors for organizational citizenship behavior.
    Conclusion
    Recent research has demonstrated that the job stress at work may increase performance employees-related problems. There is a relationship between job stress and organizational citizenship behavior, and the attention to the job stress level as a predictor of organizational citizenship behavior in employs is an essential issue.
    Keywords: Job Stress, Organizational Citizenship Behavior, Work Environment, Employees
  • Yousef Babayi Mesdaraghi *, Sajjad Farhadi, Ghasem Hesam, Malek Abazari, Zahra Moradpour Pages 60-66
    Introduction
    Firefighting is one of the jobs that because of its job nature and high physical demands, required high physical and aerobic power. This study aimed at estimating the maximum work capacity of firefighters using the step test utilizing a height adjustable step.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted on 73 of firefighter. At first, demographic information was collected by questionnaire. Then a step with adjustable height was built and maximum aerobic capacities of participants were examined using Francis method. The results of the questionnaire and the step test were analyzed by SPSS 16 software.
    Results
    the Pearson correlation coefficients of validity and reliability tests for the step used in the present study were obtained 0.979 and 0.983, respectively. Average maximum aerobic capacity of firefighters was calculated 3.65 (L.min-1) and 47.4 (ml.kg-1.min-1). Moreover, the results of statistical analysis revealed a significant relationship between body mass index and exercise and maximum aerobic capacity (p˂0.05). Also, there was not found any significant relationship among the maximum aerobic capacity, age, smoking and work-related fatigue (p>0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that Maximal oxygen uptake (vo2 max) and cardiopulmonary capacity of examined firefighters are greater than the minimum amount recommended by the international association of firefighters that can be due to the regular physical fitness programs conducted by the organization.
    Keywords: maximum aerobic capacity, firefighters, step test, adjustable step